User tests

User tests

Om te kijken of onze idee├źn over de installatie klopte hebben we user tests uitgevoerd op verschillende onderdelen.

Dit hebben we gedaan in de Verhage winkel.

We hebben het opgesplitst in een test met de arduino en met de videos. We kunnen hier helaas geen beelden van tonen omdat mensen liever niet in beeld kwamen.

Arduino testen

Het hoofddoel van deze test was simpel gezien: werkt het?

We hebben het voorgehouden, hieruit bleek dat mensen het in het begin iets onwennig vinden om een illustratie te gebruiken voor interactie, maar wanneer ze het doorhadden hoe het werkte waren de reacties positief.

Omdat het prototype slechts een deel toonde; de illustratie als knop/input waarna door aanraking een video werd gestart op een apart scherm kregen mensen nog niet de volledige ervaring.

In ons eerste idee over dit concept wilde we een andere reactie als er meerdere knoppen te gelijk in gedrukt werden. Dit is is echter iets wat we waarschijnlijk achterwege moeten laten op basis van de test. Het aanraken van meerdere knopen voor een andere response, werd namelijk niet gedaan.

Film testen

Hierbij was het belangrijk of mensen het beeld herkende, en of de beweging van een rijdende auto over kwam en het niet te veel stoorde.

De eerste vraag aan de mensen was: herkent u deze beelden?

De meeste zeiden ja, sommige herkende een bepaalde straat wel maar kwamen niet op de naam.

Is dit schiebroek?

De beelden leverde herkenning, als we mensen in een groepje spraken gingen ze overleggen over waar het precies was en of ze er iemand kende, of gingen ze praten als ze er een herinnering hadden bij de plek.

Er zat een bonus bij, de beelden van dit fragment zijn gemaakt op de rand tussen schiebroek en Hillegersberg. Mensen vonden dit echter wel een bekend beeld.

Waar denkt u aan bij deze beelden?

De mensen vonden het interessant om hun buurt een keer op een nieuwe manier te ervaren. Normaal rijden ze hier gewoon voorbij, nu keken ze een keer door het raam naar buiten en gingen op details letten.

Vindt u de beweging in het beeld storend?

De mensen die moesten even wennen aan de stijl maar toen we uitlegde waarvoor het gebruikt zou worden snapte ze de stijl wel. Ze vonden de beving toen niet meer storend. R