Het maken van de eerste post : filmen en editen

Het maken van de eerste post : filmen en editen

Voorbereidingen

Na het concept te hebben uitgewerkt was het tijd om de voorbereidingen te treffen.  De benodigdheden bedenken en verzamelen. 

Voor deze shoot hebben we de volgende middelen gebruikt:

  • Nikon d3200
  • statief
  • mobiel
  • twee hamburgers
  • medewerker van Verhage

Om de beste locatie te vinden voor deze shoot hebben we eerst een rondje gelopen door de winkel om te kijken waar we het beste konden gaan zitten. Dit was op de eerste etage, net naast de ingang van de keuken. Hier heb je een solide achtergrond, die past bij de stijl van Verhage en je zit niet in de weg voor andere klanten. 

Om te kijken aan welke kant van de tafel we het beste konden gaan zitten, hoe het licht viel en welke houding nodig was voor het maken van dit shot hebben we eerst een paar test foto’s gemaakt. 

Filmen

Hierna was het een kwestie van de shots filmen. We hadden het storyboard opgedeeld in 4 shots: 

1: Het shot van boven. Waarbij je de hamburger uit het shot ziet vallen.

2: Het shot dat je mee beweegt met de hamburger die valt. Dit zorgt voor de motion blur die je nodig hebt om de shots aan elkaar te kunnen plakken.

3: Het shot dat je de hamburger in het shot ziet vallen en landen op de mobiel.

4: Het shot dat je een Instagram post van een Hamburger op de mobiel ziet. 

Editen

Voor de edit was het eerst de beste shots kiezen en deze aan elkaar zetten. Vervolgens was het kijken of de timing goed was en of er overgangen versoepeld moesten worden. 

Edit v1

Na feedback over dat het begin nog iets te snel ging heb ik nog wat meer kleine aanpassingen gedaan met als eindresultaat:

Uploaden

Bij het uploaden van video’s op Facebook en Instagram wordt er compressie toegepast.  Dit zorgt ervoor dat als je niet de goede export instellingen gebruikt je video’s er slechter uit gaan zien.

Ik had hier al rekening mee gehouden met het exporteren maar de instellingen waren nog niet helemaal super. Hierdoor heb ik toch nog kwaliteti verlies.