Concept eerste post

Concept eerste post

De jongere stappen over van Facebook naar Instagram. Op dit moment heeft Verhage Peppelweg nog geen Instagram. Aan ons was de taak om dit op te zetten. De volgende vraag was wat we als eerste zouden posten. 

Daaruit volgde deze brainstorm. 

Confetti: Voor dit concept zou Daniël Hell ( de eigenaar van de winkel) een confetti kanon  zou afschieten richting de camera. Dit zou dan in slow motion worden afgespeeld.  Dit concept is afgevallen omdat dit meer iets voor een jubilieum post is. We houden deze in ons achterhoofd voor … aantal volgers te vieren.

Ballenbak:  Voor dit concept was het plan om iet te doen met de ballenbak. Dit idee was afgevallen omdat het daar nogal donker is en lastiger is om te filmen. 

Stop motion: Voor dit idee hadden we 2 ideeën: een stop motion maken met een woord spellen van frietjes en een waarbij de frietjes een feestmuts vormen.  Na dit uit te proberen met strookjes papier was het duidelijk dat niet goed zou overkomen. 

Cadeau: Dit was nog een ruw idee waarbij een cadeautje werd geopend. Dit idee vonden we echter niet sterk genoeg. 

Lint doorknippen: Net als bij een opening van een gebouw was het idee om een lint te laten doorknippen om zo te tonen dat het Instagram account geopend was. Dit was niet een van onze favorieten.

Ijs met ijsfontijn: Bij dit concept zie je een ijsje met daarin een ijsfontijn er in die in slow motion afspeelt. Dit was een vrij basic en onorigineel idee. We  hebben deze dan ook niet gebruikt. 

Hamburger met kaarsje: Voor dit concept zouden we een verjaardagkaarsje in een hamburger zetten en deze aangestoken tonen. De beweging in het beeld zou dan het flikkeren van de vlam zijn.  Dit concept stond ook in onze top 3 maar werd het niet omdat het niet voor genoeg spanning en reatie zorgde. 

De vallende hamburger: Bij dit concept laat iemand een hamburger uit zijn handen vallen. Deze valt dan vervolgens op een mobiel waarna het beeld overschakelt naar de Instagram pagina. 

Om aan de opdrachtgever duidelijk te maken wat ons plan was, is er een kort storyboard gemaakt wat geanimeerd afgespeeld kon worden.