Top 5 individueel Sarah

Top 5 individueel Sarah

Met alle concepten die we hadden hebben we besloten een persoonlijke top 5 te maken. Met deze top 5 gaan we vervolgens beide een brainstorm houden. Het doel is om minimaal 3 goede brainstorms te houden die een tekst en schets opleveren voor een nieuw of verbeterd concept.

We maken hierbij gebruik van papier of een whiteboard en leggen iedere brainstorm vast. Indien mogelijk mogen concepten direct in de eerder gebruikte templates voor concepten. 

Ik heb gekozen om te werken met de volgende concepten:

  1. Led wall
  2. Hart voor de buurt 
  3. Speurtocht
  4. Van Verhage, voor …
  5. Yellow brick road
  6.  extra – Foto muur

Waarom deze concepten?

Led wall – concept

Ik heb gekozen voor het ‘Led wall’ concept omdat ik veel mogelijkheden zie voor interactie en het daarnaast een fotogenieke installatie kan zijn. Tevens zie ik ook hoe dit concept omgezet kan worden naar een eventueel prototype om te testen waardoor het een geschikt concept is om verder uit te denken.

Hart van de buurt vormen – concept

‘Hart van de buurt’ blijft een aantrekkingskracht hebben door zijn duidelijke symbolische boodschap, want hoe mooi is het als Verhage dit zichtbaar en voelbaar kan maken.

Vooral dat deze oplossing mensen bij elkaar kan brengen spreekt mij zeer aan.

Speurtocht – concept

De buurt is een zeer bepalende factor voor Verhage, om deze reden is het concept ‘speurtocht’ dan ook zeer interessant. Deze kan op verschillende manieren worden uitgedacht.

Van Verhage, voor … – concept

Het concept ‘Van Verhage, voor …’ leeft nog niet voor mij, om hier toch nog meer feeling voor te krijgen koos ik ervoor om een brainstorm te houden met dit concept. Het is immers zeer interessant om in te spelen op de slogan van Verhage.

Yellow brick road – concept

Om de interactie mogelijk buiten Verhage op te zoeken koos ik voor het concept ‘Yellow brick road’. Het is een concept dat mij persoonlijk aanspreekt maar nog te klein is en uitgedacht moet worden voor het tot leven kan komen.

Foto muur – concept

Mijn extra keuze was de ‘fotomuur’, deze bied veel mogelijkheden maar het is een lastige om een unieke oplossing mee te verzinnen.

Brainstorm

Ik heb ervoor gekozen om voor ieder concept een mind map te maken tijdens de brainstorm. Op deze manier kon ik noteren welke ideeën ik ervoor had en eventuele andere vragen of opmerkingen die ik belangrijk vond.

Yellow brick road – brainstorm

Door wat meer na te denken over ‘Yellow brick road’ bleek deze meer mogelijkheden te bieden dan ik vooraf dacht. Vooral wanneer het eventueel gecombineerd wordt met andere concepten.

Van Verhage, voor – brainstorm

Ondanks dat ik graag zou willen dat ik een goede brainstorm kon houden met het concept ‘Van Verhage, voor …’ bleek dit toch erg lastig. Om deze reden is dit vel dan ook leeggebleven. Ik besloot dat het belangrijker was om met goede ideeën te komen dan mij blindstaren op een concept dat het voor mij net niet was.

Hart van de buurt – brainstorm

Voor dit concept was veel inspiratie te vinden binnen projecten die al zijn gedaan over de wereld. Echter heb ik hierbij toch geprobeerd te zoeken naar ideeën die net iets anders waren.

Led wall – brainstorm

Het led wall concept blijft een idee dat ik zeer interessant vind echter bleek het een lastig concept te zijn om in een andere vorm te gieten zonder teveel op hetzelfde te blijven hangen.

Foto muur – brainstorm

Door deze brainstorm kreeg ik het inzicht om de foto muur om te dopen tot verhalen muur. Op deze manier zijn er ineens veel meer mogelijkheden.

Speurtocht – brainstorm

Het Speurtocht idee leek heel interessant maar bleef naar mijn idee wat voorspelbaar. Waardoor ik wederom heb gekozen mij meer te richten op de andere brainstorms.

Inspiratie

Onderstaande afbeeldingen zijn projecten en illustraties die ik ter inspiratie heb gebruikt tijdens het brainstormen.