Week van het friet

Week van het friet

Jaarlijkse Week van de Friet -29 september t/m 7 oktober

Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum roepen iedereen op om deelnemer te worden. Hoewel de Nationale Week van de Friet door ProFri wordt georganiseerd, zijn ook niet-leden welkom.

Deelname aan de Week van de Friet is niet helemaal kosteloos. Frituurondernemers betalen een bijdrage van 75 euro om de organisatiekosten te dekken. Voor ProFri-leden is de bijdrage 50 euro omdat een deel van de kosten wordt betaald uit de verenigingskas.

Belgiƫ heeft sinds jaar en dag zijn Week van de Friet. Het Verenigd Koninkrijk viert jaarlijks met veel succes Chips Week. In Nederland, frietland bij uitstek, was het dan ook de hoogste tijd voor de Nationale Week van de Friet.

Primaire doelstellingen van de campagneweek:

  • Bijdragen aan een betere kennis van het grote publiek over friet;
  • Bijdragen aan imagoverbetering van friet en frituurprofessionals;
  • De traffic van (nieuwe) gasten naar frituurprofessionals bevorderen;
  • Een bijdrage leveren (op de middellange termijn) aan het stoppen van volumekrimp;
  • Secundair in de opstartjaren: bevorderen van het frietvolume in de campagneweek.