Vorm keuze

Vorm keuze

In de groenlicht presentatie hebben we dit al genoemd, er zijn verschillende mogelijkheden overwogen voor de vorm van de installatie.

In deze post gaan we verder in op de verder uitgewerkte concepten.

Deze vorm leek zeer interessant door de mogelijkheden van het scherm op de achterkant. Om deze reden is het omgezet tot schets om te zien hoe deze zou werken met de installatie.

Echter bleek uit gesprek met Daniel dat deze maar zeer korte periode op de locatie heeft gestaan. En dat deze door maar weinig mensen herkend zal worden. Iets dat we juist willen is dat er herkenning optreed bij gebruikers waardoor deze vorm wellicht niet geschikt is.

Schets

Tijdens een gesprek met Daniel kwamen we op het concept voor een traktor.

Deze bevindt zich in de ballenbak in de vestiging en is voor veel bezoekers van Verhage zeer herkenbaar. Ook biedt het veel mogelijkheden voor interactie voor onze zeer uiteenlopende doelgroep.

Echter werd tijdens groenlicht dieper ingegaan op waarom dit een geschikte vorm zou zijn. Hier bleek dat ondanks dat de vorm zeer interessant is wellicht niet geschikt is omdat het al in de store aanwezig is.

Schets

Final

We hebben gekozen voor een old timer, de reden hiervoor is dat deze gedurende het proces meerdere keren . We willen mensen meenemen door de buurt in de stijl van Verhage, wat dus een mix is tussen industrieel en vintage.

De reden dat we voor de auto hebben gekozen is om 3 redenen, in een van onze gesprekken met Daniel viel dat hij aan het kijken was voor een stuk van een old timer om aan de muur te hangen als kunst.

Waardoor er ter sprake kwam dat dit inderdaad goed de stijl aangeeft van Verhage.

Een andere reden is dat in de persona die wij hebben geschreven de old timer ook naar voren was gekomen, en dat dit volgens het hoofdkantoor een mooie omschrijving was van Verhage.

En tot slot hebben we in de wijk veel auto’s gezien en maken bewoners hier veel gebruik van, maar kijken ze niet altijd meer bewust naar de wijk. Wij willen met de installatie de wijk laten zien zoals hij is waardoor dit dus wederom goed aansluit.

Inspriratie

Ontwerpproces